Vaření

vše o jídle, vaření, kuchyni

Diskuse o všem možném, co se jinam nehodí.

Moderátor: Moderátoři

Re: Vaření

Příspěvekod Kezir » 21. srpen 2014, 20:40

Takto si občas v kuchyni blbnu já :)

Skrytý obsah
Zapečená zelnina s bešamelem a kuřecí prso na páře...
Obrázek
Pohanková kaše s mrkvovým salátem a banánem...
Obrázek
Hovězí na karotce a hrášku...
Obrázek
Falafel a česnekovej dip...
Obrázek
Vepřová kotleta s horčičnocibulovou omáčkou a rýže...
Obrázek
Domácí hovězí (z krku) burger...
Obrázek

Mám toho více, ale nechce se mi sem házet vše
Uživatelský avatar
Kezir
Redaktor
Redaktor
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 35
Bydliště: Osek n. Beč.
Příspěvky: 2994
Registrován: 5. prosinec 2010, 15:50

Re: Vaření

Příspěvekod danny1691 » 21. srpen 2014, 21:22

ty se můžeš hochu z fleku...vdávat? :tlesk:
Obrázek
Skrytý obsah
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm

Kdo se bojí Endží nesmí do lesa

Angel.of.mine « úte 31. bře 2009 19:30:15 » jasné já sem zrovna v tu chvíli opravdu nechtěla nic jiného než k dannymu do náruče
Yumi, 22:31 Danny, můj úžasný Danny...
Bože, zachovej mi zdraví a mým manželkám schopnost pracovat

Obrázek
Uživatelský avatar
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor
 
Pohlaví: Muž Muž
Bydliště: Ravenholm
Příspěvky: 1958
Registrován: 8. srpen 2008, 19:31

Re: Vaření

Příspěvekod morfor » 22. srpen 2014, 17:52

Pohanka, falafel, kuřecí prsa na páře, zelenina? A kde je pořádnej kus masa v pořádný vrstvě něčeho mastnýho s knedlíkem či jinou krajně nezdravou potravinou? ;)
Uživatelský avatar
morfor
Articulus
Articulus
 
Pohlaví: Žena Žena
Věk: 44
Bydliště: Plzeň
Příspěvky: 84
Registrován: 22. leden 2014, 20:53

Re: Vaření

Příspěvekod Kezir » 22. srpen 2014, 17:54

To se nefotí :D
Uživatelský avatar
Kezir
Redaktor
Redaktor
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 35
Bydliště: Osek n. Beč.
Příspěvky: 2994
Registrován: 5. prosinec 2010, 15:50

Re: Vaření

Příspěvekod morfor » 22. srpen 2014, 19:39

Chápu, na to není čas. :D
Uživatelský avatar
morfor
Articulus
Articulus
 
Pohlaví: Žena Žena
Věk: 44
Bydliště: Plzeň
Příspěvky: 84
Registrován: 22. leden 2014, 20:53

Re: Vaření

Příspěvekod Ahurmen » 7. září 2014, 13:50

Obrázek

Ahurmenovo Frappé

Potřebujeme:
Půl litrovou sklenici
Rozpustnou kávu - jen čistě kávu, nesmí obsahovat smetanu! (používám Douwe Egberts s aroma karamelu)
Cukr krupici
Led
Vodu
Mléko
Rum (volitelné)
Skořici (volitelné)
0,5l PET láhev nebo shaker (prostě cokoliv, v čem se to dá třepat tak dlouho dokud se nevytvoří pevná pěna)


Postup:
1. Do PETky nasypte dvě lžičky kávy a tři odměrky cukru
2. Do půllitru si natočte zhruba na dva prsty vody a nalijte do PETky s kávou a cukrem.
3. Zavřete PETku a začněte s ní třepat jak šílení po dobu 2-3 minut, prostě dokud neucítíte, že je pěna vevnitř pevná (pokud máte štěstí, pěna by měla být tak pevná, že nevyteče ani když bude PETka "vzhůru nohama")
4. Do sklenice dejte led a "vymačkejte" pěnu z PETky
5. PETku vypláchněte trochou studené vody, zavíčkujte a chvilku protřepte. Pak dolijte do půllitru.
6. Naposledy PETku propláchněte trochou mléka, opět protřepte a dolijte do půllitru - teď by měl být již plný.
7. Podle chuti přilijte rum a trochu skořice. Já toho rumu dávám opravdu málo, jen aby to dostalo trochu vůni, vynikne potom chuť a dostane to zvláštní "vanilkovej vocas".
8. Před pitím si to důkladně promíchejte lžičkou.

- Pokud budete dělat dvě Ahurmenova Frappé po sobě, tak vždy PETku pořádně propláchněte, pokud je i jen trochu od mléka, tak se vám nikdy neudělá pěna.

Fotky s popisky:
Skrytý obsah
Aby se mi vše do té PETky lépe dávalo, tak používám trychtýř
Obrázek
To jsou ty komunistický odměrky na cukr o kterých mluvím:
Obrázek
Vody v půl litru je asi tak na dva prsty (lepší míň než víc), tu pak nalijte do PETky s kávou a cukrem:
Obrázek
Po prvním "šílenym třepání" a vymačkání do půl litru je výsledek asi takový (vespod je už led).
Obrázek
Přeskočeno pár kroků přímo k výsledku:
Obrázek
Ahurmen
Erastes Metallum
Erastes Metallum
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 32
Příspěvky: 907
Registrován: 18. červenec 2012, 21:42

Re: Vaření

Příspěvekod danny1691 » 7. září 2014, 15:19

seš taky komunistická odměrka na cukr :mrgreen: to je odměrka ze Sunaru
Obrázek
Skrytý obsah
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm

Kdo se bojí Endží nesmí do lesa

Angel.of.mine « úte 31. bře 2009 19:30:15 » jasné já sem zrovna v tu chvíli opravdu nechtěla nic jiného než k dannymu do náruče
Yumi, 22:31 Danny, můj úžasný Danny...
Bože, zachovej mi zdraví a mým manželkám schopnost pracovat

Obrázek
Uživatelský avatar
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor
 
Pohlaví: Muž Muž
Bydliště: Ravenholm
Příspěvky: 1958
Registrován: 8. srpen 2008, 19:31

Re: Vaření

Příspěvekod Ahurmen » 7. září 2014, 15:39

Jo? No konečně vím její původ. Jen vím, že se doma povaluje od nepaměti :)
Ahurmen
Erastes Metallum
Erastes Metallum
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 32
Příspěvky: 907
Registrován: 18. červenec 2012, 21:42

Re: Vaření

Příspěvekod Koky » 7. září 2014, 16:12

Možná od Ahurmenovo ranných let :twisted: Už mi na to chybí jen ten rum, tak to asi udělám bez něj :?



// Tak s tou pěnou mam tak čtvrteční úspěch, asi sem tam dal moc vody :evil:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Obrázek
Uživatelský avatar
Koky
Arch Articulus
Arch Articulus
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 30
Bydliště: Roudnice n/L
Příspěvky: 264
Registrován: 16. červenec 2014, 15:30

Re: Vaření

Příspěvekod Ahurmen » 7. září 2014, 20:15

Mě se ta pěna taky pokaždý nevydaří, chce to prostě vychytat :)
Ahurmen
Erastes Metallum
Erastes Metallum
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 32
Příspěvky: 907
Registrován: 18. červenec 2012, 21:42

Re: Vaření

Příspěvekod Ahurmen » 26. říjen 2014, 1:33

Zkoušel jste někdo ochutnal Finské Salmiakki? Údajně je to pro ne-Fina strašně odporný, ale chci to už dlouho ochutnat a teď jsem se dočetl, že se to dá koupit u nás v Ikei (údajně). Viděl jste to tam někdo někdy (prý ve tvaru černých rybiček)?
Ahurmen
Erastes Metallum
Erastes Metallum
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 32
Příspěvky: 907
Registrován: 18. červenec 2012, 21:42

Re: Vaření

Příspěvekod matotu » 26. říjen 2014, 15:46

Měl jsem to asi dvakrát. Někomu to chutná, mně to teda moc nesedlo. Ale je to zajímavý. Něco jako slaná lékořice. O Ikei nevim.
„Ožralýýýý a stále sáááám, matotu je chuligán!“
- Arcturus, 25.2.2013

„Jak můžeš ty říct, že je něco pochybný??“
- Stick, 28.10.2016

„Kdesi cosi a toto.“
- sylvuša, pořád

Skrytý obsah
Obrázek
Uživatelský avatar
matotu
Dominus Metallum
Dominus Metallum
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 27
Bydliště: Praha
Příspěvky: 1639
Registrován: 31. květen 2011, 20:53

Re: Vaření

Příspěvekod Ahurmen » 28. říjen 2014, 1:56

Jo, vím, že to 90% lidí nechutná, ale chci to prostě zkusit. Kde jsi to sehnal ty? Ti to někdo dovezl z Finska?
Ahurmen
Erastes Metallum
Erastes Metallum
 
Pohlaví: Muž Muž
Věk: 32
Příspěvky: 907
Registrován: 18. červenec 2012, 21:42

Re: Vaření

Příspěvekod danny1691 » 2. prosinec 2015, 21:17

A já to sem nenacpal...

Kůzlečí na víně

jinak k té kozí noze. Tu jsem prošpikoval špekem, posypal majoránkou, oregánem a navrch snítky bazalky. Podlil vývarem a vínem. Pak cibule na čtvrtky, mrkev a anglická na menší kostky. Šup s tím do trouby na 180°C a cca 2 hodiny
Omáčka si myslím se nějak asi jmenuje. Prostě klasika. Pomalu rozpustit slaninu na mírném ohni až z ní budou malé škvarečky, přidat trošku másla. Dve středně velké cibule nakrájet na kostičky, přidat trošku kmínu a pomaličku dusit.
Když bude hotovo, přidat propasírovaná rajčata co koupíš v marketu, promíchat a přidat trošku oliváče a oregána a pomaličku nechat projít varem.
Z hotové kozí nohy slít výpek, přes sítko propasírovat česnek který jsem zapomněl napsat a vše ostatní mimo anglické a dát s vývarem do omáčky a nechat povařit. A tu anglickou z výpeku taky.
Jako přílohu Tagliatelle a sosat zbytek Chianti Riserva
Obrázek
Skrytý obsah
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm

Kdo se bojí Endží nesmí do lesa

Angel.of.mine « úte 31. bře 2009 19:30:15 » jasné já sem zrovna v tu chvíli opravdu nechtěla nic jiného než k dannymu do náruče
Yumi, 22:31 Danny, můj úžasný Danny...
Bože, zachovej mi zdraví a mým manželkám schopnost pracovat

Obrázek
Uživatelský avatar
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor
 
Pohlaví: Muž Muž
Bydliště: Ravenholm
Příspěvky: 1958
Registrován: 8. srpen 2008, 19:31

Re: Vaření

Příspěvekod danny1691 » 6. březen 2017, 18:32

Při flákání na netu jsem narazil na...
http://www.slovackakucharka.cz/recepty
Obrázek
Skrytý obsah
...v pubertě se musí pořádně šo...t, ti ošklivější sportovat a úplní chcípáci dělat rámus jako paviáni v zoo.Franta Štorm

Kdo se bojí Endží nesmí do lesa

Angel.of.mine « úte 31. bře 2009 19:30:15 » jasné já sem zrovna v tu chvíli opravdu nechtěla nic jiného než k dannymu do náruče
Yumi, 22:31 Danny, můj úžasný Danny...
Bože, zachovej mi zdraví a mým manželkám schopnost pracovat

Obrázek
Uživatelský avatar
danny1691
Globální Moderátor
Globální Moderátor
 
Pohlaví: Muž Muž
Bydliště: Ravenholm
Příspěvky: 1958
Registrován: 8. srpen 2008, 19:31

Re: Vaření

Příspěvekod Umbra » 7. březen 2017, 20:34

danny1691 píše:mno dneska jedu s jednou milou slečnou na výjezní oběd a váhám co si dát. Točená kofola je, tak tam mám jasno :D

Poraď, na co se zaměřit.

Skrytý obsah
Studené předkrmy
70g Domácí paštika z drůbežích jatýrek s brusinkami a opečenými tousty 38,- Kč
100g Zabíjačková tlačenka s octem a cibulí, chléb 33,- Kč
100g Cuketové carpaccio s černými olivami a sýrem feta marinovaném v bazalkovém oleji 49,- Kč
Teplá předkrmy
1 ks Pikantní masová topinka se sýrem 52,- Kč
1 ks Palačinka plněná listovým špenátem, nivou a smetanou 54,- Kč
Polévky
0.33l Česnečka s opečeným chlebem a sýrem 35,- Kč
Hlavní jídla
300g Bramborové knedlíky plněné uzeným a škvarky s kysaným zelím 97,- Kč
150g Zvěřinový guláš s cibulí a bramboráčky 126,- Kč
200g Domácí těstovinové ravioli plněné telecím ragú s houbovou omáčkou 186,- Kč
200g Grilovaná panenka ve slaninovém kabátku plněná sušenými švestkami 142,- Kč
200g Marinovaný steak z kotlety na grilu s volským okem a česnekovým dipem 125,- Kč
200g Medailonky z vepřové panenky na ragů z lišek a šalotky zjemněné máslem 138,- Kč
200g Kuřecí prsíčka na grilu plněná rajčatovým pestem a sušenou šunkou 127,- Kč
200g Grilovaný filet z lososa s pečenými cherry rajčátky a cuketou na tymiánu 169,- Kč
200g Hovězí biftek z pravé svíčkové na restovaných fazolkách a omáčkou ze zeleného pepře lehce zakápnutou 248,- Kč
200g Hovězí steak z nízkého roštěnce s čatní ze zkaramelizované cibulky, brusinek a červeného vína 169,- Kč
200g Pečený filet z candáta se smetanovými žampiony a vídeňskou cibulkou 188,- Kč
300g Domácí bramborové nočky s listovým špenátem, česnekem a smetanou 107,- Kč
300g Sýrové špecle se sušenou šunkou a orestovanou cibulkou 116,- Kč
300g Tagliatelle s pečenými cherry rajčátky a cuketou sypané parmazánem 114,- Kč
300g Pečené kousky lososa na zeleninovém salátě zakápnutém krémovým balsamikem s opečenými tousty 123,- Kč
300g Míchaný zeleninový salát se sýrem feta, sušenou šunkou a černými olivami 114,- Kč
300g Zeleninový salát s grilovanými kousky kuř. prsíčka s opečenými krutonky a hořčično-medovou zálivkou 116,- Kč
Pro děti
100g Kuřecí prsíčka na másle s vařenými brambory 77,- Kč
100g Smažený řízek z vepřové panenky s bramborovou kaší 82,- Kč
100g Smažený sýr s vařenými brambory 72,- Kč
100g Sýrové špecle s kuřecími nudličkami 80,- Kč
Přílohy
200g 200g Steakové hranolky 27,- Kč
200g Vařené brambory s máslem 22,- Kč
200g Šťouchané brambory s cibulkou 27,- Kč
200g Bramborová kaše 27,- Kč
4ks Bramboráčky 37,- Kč
200g Dušená rýže 22,- Kč
200g Grilovaná zelenina 35,- Kč
200g Fazolové lusky ve smetanové omáčce 35,- Kč
200g Zeleninový salátek 27,- Kč
Dezerty
130g Domácí bramborové šulánky s borůvkami a zakysanou smetanou 42,- Kč
1 ks Palačinka s čokoládovou omáčkou, šlehačkou a citronovo limetkovým sorbetem 44,- Kč
Jeeee, tu bola rec o mne :D :heart: .
I am the architect of my own destruction...
Uživatelský avatar
Umbra
Articulus
Articulus
 
Pohlaví: Žena Žena
Věk: 32
Bydliště: Brno
Příspěvky: 59
Registrován: 8. leden 2014, 10:45

Předchozí

Zpět na Offtopic

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron