dalamánky.jpg
Dalamánky (recept převzat z magazínu pro hypersuper Albert)
224g žitné chlebové mouky
7g droždí
224g pšeničné hladké mouky
7g soli
kmín
Z žitné chlebové mouky, droždí a 100ml vody zadělejte kvásek a nechte jej 2 hodiny kynout. Teprve po takto dlouhé době přimíchejte hladkou mouku, sůl a dalších 155ml vody a nechte ještě 45 minut kynout.
Pak těsto rozdělte na deset stejných dílů a z každého vyválejte šišku. Vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem a nechte kynout dalších 40 minut.
Poté dalamánky podélně nařízněte, pomašlujte vodou a posypte kmínem.
Troubu zahřejte na 210, dospod postavte hrnek s vodou, a když je trouba plná páry, dejte dalamánky péct - díky páře nepopraskají. Hrnek nevyndávejte a dalamánky pečte 15 minut dozlatova.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.